Laimikook


Koostisosad:


Täidis:
2 pakki maitsestamata toorjuustu
pool purki kondenspiima
100 ml vahukoort
2 laimi
2 lehte želatiini

Põhi:
2 pakki Kalevi digestive küpsiseid
150 grammi võid

Valmistamine:

  • Purusta küpsised peeneks puruks. Seejärel sulata või ning sega küpsistega. 
  • Pane segu lahtikäivasse koogivormi ning suru ühtlaselt vormi. Pane vorm külmkappi. 
  • Pane želatiinilehed külma vee sisse. 
  • Täidise valmistamiseks pane toorjuust, vahukoor ning kondenspiim kaussi ning vahusta kuni segi on piisavalt paks. Riivi juurde ka vähemalt 1 laimi koor.
  • Sulata želatiin koos laimimahla ning 2 spl veega õrnal tulel. 
  • Sega vahustades želatiin toorjuustu segule.
  • Pane segu vormi ning aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.