Pavlova


Koostisosad:


Põhi:
4 munavalget
200g suhkrut
1 tl maisitärklist
0,5 tl valge veini äädikat
1 vaniljekauna seemned

Peale:
200 ml vahukoort
3 spl tuhksuhkrut
vaniljekaun
banaane, maasikaid, kiivisid ja muud meelepärast

Valmistamine:

  • Eelkuumuta ahi 160 kraadini.
  • Pane munavalged suuremasse kaussi ning hakka vahustama. Kuna vahustamist on palju soovitame kasutada miksrit. 
  • Lisa vähehaaval munadele suhkur ning vahusta kuni suhkur on sulanud. Segu peaks olema küllaltki tihe. 
  • Seejärel lisa tärklis, äädikas ja vanilje. (Natuke vaniljet jäta ka vahukoore jaoks)
  • Vahusta veel veidi ning pane segu ahjuplaadile. Kindlasti kasuta ka küpsetuspaberit.
  • Võid teha ühe suure koogi või mitu väiksemat.
  • Pane Pavlova ahju ning alanda kohe ahju temperatuur 110 kraadini. Küpseta 1,5 h.
  • Põhi on valmis, kui koogi pind on kõva. Seest peab Pavlova jääma vahukommi-sarnaseks. 
  • Vahusta koor suhkru ning vaniljega. 
  • Tükelda puuviljad.
  • Pane jahtunud munavalge põhjale vahukoort ning meelepärased puuviljad. NB! Kui kasutad kiivisid pane need vahukoorele vahetult enne serveerimist, sest piimatootega kokkupuutel muutuvad kiivid mõruks.