Koostisosad:
Põhi:
4 munavalget
200g suhkrut
1 tl maisitärklist
0,5 tl valge veini äädikat
1 vaniljekauna seemned
Peale:
200 ml vahukoort
3 spl tuhksuhkrut
vaniljekaun
banaane, maasikaid, kiivisid ja muud meelepärast
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 160 kraadini.
- Pane munavalged suuremasse kaussi ning hakka vahustama. Kuna vahustamist on palju soovitame kasutada miksrit.
- Lisa vähehaaval munadele suhkur ning vahusta kuni suhkur on sulanud. Segu peaks olema küllaltki tihe.
- Seejärel lisa tärklis, äädikas ja vanilje. (Natuke vaniljet jäta ka vahukoore jaoks)
- Vahusta veel veidi ning pane segu ahjuplaadile. Kindlasti kasuta ka küpsetuspaberit.
- Võid teha ühe suure koogi või mitu väiksemat.
- Pane Pavlova ahju ning alanda kohe ahju temperatuur 110 kraadini. Küpseta 1,5 h.
- Põhi on valmis, kui koogi pind on kõva. Seest peab Pavlova jääma vahukommi-sarnaseks.
- Vahusta koor suhkru ning vaniljega.
- Tükelda puuviljad.
- Pane jahtunud munavalge põhjale vahukoort ning meelepärased puuviljad. NB! Kui kasutad kiivisid pane need vahukoorele vahetult enne serveerimist, sest piimatootega kokkupuutel muutuvad kiivid mõruks.