Tatra-peedi salat


Koostisosad:                                        Maitsestamiseks:

200 g toortatra tangu                                       3 spl veini äädikat
300 g keedetud peeti                                       2 spl oliiviõli (extra virgin)
200 g asparaagust                                           1 tl sinepit
1 lehtsalati pakk                                              0,5 tl mett
serveerimiseks kitsejuustu                              rosmariin
peotäis kreekapähkleid                                   tüümian
                                                                        sool, pipar
Kogus: 3-le

Valmistamine:

  • Aja vesi keema ja keeda tatart umbes 10 minutit.
  • Prae pannil/ küpseta ahjus peeti ning maitsesta soola, rosmariini ja tüümianiga.
  • Aja vesi potis keemia ning pane sinna sisse terved asparaagused, võid maitsestamiseks kasutada puljongi kuubikut. Keeda umbes 10 minutit.
  • Sega suures salatikausis kokku lehtsalat, tatar ja peet ning pudista sisse kitsejuustu ja kreekapähkleid.
  • Sega kokku veini äädikas, õli, sinep, mesi, sool ja pipar ning kalla samal ajal salatit segades kaste salatile. 
  • Serveeri koos asparaagusega.