Tuunikala- makaronipesto salat


Koostisosad:

8 küüslaaugu küünt
1 tšilli
1 pakk värsket basiilikut
100 g männiseemneid
2 spl sidruni mahla
2 spl oliiviõli
300 g täistera makarone
1 tuunikala konserv
oregano
1 pakk lehtsalatit

Kogus: 4-le

Valmistamine:

  • Pruunista pannil umbes 5 spl lusika vee sees 4 küüslaaugu küünt ja tšilli.
  • Pane blenderisse küüslaaugud ja tšilli, basiilik, männiseemned, sidruni mahl, oliiviõli, soola (maitse järgi, alati saab juurde lisada) ja vett (oleneb kui vedelat tekstuuri tahad).
  • Purusta ning pane kõrvale.
  • Keeda potis u 10 minutit makarone.
  • Purusta neli küüslaauku ning prae pannil, lisa tuunikala. Prae umbes 3 minutit ning lisa keedetud makaronid, maitsesta oreganoga ning kõige lõpuks kalla peale basiilikupesto.
  • Serveeri koos lehtsalatiga.