Koostisosad: Kaste:
pool punast kapsast 1 küüslaauguküüs4 porgandit 2 spl valgeveini äädikat
1 peet 2 spl hakitud sibulat
100 g spinatit 2 spl riivitud apelsinikoort
2 punast sibulat 60 ml piima
4 sl münti sool ja pipar
kõrvitsaseemneid
päevalilleseemneid
seesamiseemneid
seedermänniseemneid
2 sl köömneid
600g lõhefileed
peotäis basiilikut
2 spl tilli
sool
pipar
1 muna
Kogus: 6-le
Valmistamine:
- Lõika lõhe õhukesteks viiludeks ning pane 30 minutiks marinaadi. Selleks sega 1 muna, peotäis värkselt hakitud basiilikut, 2 slp tilli ning maitse järgi soola ja pipart.
- Pane lõhe ahju umbes pooleks tunniks 180 kraadi juures või kuni lõhe on katsudes pehme.
- Lõika punane kapsas ja spinat peenikesteks ribadeks ning pane salatikaussi.
- Lõika peet algul õhukesteks viiludeks ja seejärel õhukesteks ribadeks ning prae pannil, kuni nad on krõbedad. Maitsesta rosmariini ja soolaga.
- Puhasta porgandid ja riivi pannile ning prae 2 minutit. Maitsesta soolaga.
- Haki sibul ja münt ning lisa salatikaussi. Lisa ka praetud peet ja porgand.
- Viimasena sega salatisse tükkideks lõigatud või rebutud lõhe koos röstitud seemnetega.
- Kastme valmistamiseks sega kausis hakitud küüslaauk, äädikas, hakitu sibul, apelsinikoor, piim ning maitse järgi sool ja pipar. Kalla segu salatile.