Tervisest pakatav lõhesalat


Koostisosad:                                                             Kaste:

pool punast kapsast                                                                  1 küüslaauguküüs
4  porgandit                                                                              2 spl valgeveini äädikat
1 peet                                                                                        2 spl hakitud sibulat
100 g spinatit                                                                            2 spl riivitud apelsinikoort
2 punast sibulat                                                                         60 ml piima
4 sl münti                                                                                  sool ja pipar
kõrvitsaseemneid
päevalilleseemneid
seesamiseemneid
seedermänniseemneid
2 sl köömneid
600g lõhefileed
peotäis basiilikut
2 spl tilli
sool
pipar
1 muna

Kogus: 6-le

Valmistamine:

  • Lõika lõhe õhukesteks viiludeks ning pane 30 minutiks marinaadi. Selleks sega 1 muna, peotäis värkselt hakitud basiilikut, 2 slp tilli ning maitse järgi soola ja pipart.
  • Pane lõhe ahju umbes pooleks tunniks 180 kraadi juures või kuni lõhe on katsudes pehme.
  • Lõika punane kapsas ja spinat peenikesteks ribadeks ning pane salatikaussi.
  • Lõika peet algul õhukesteks viiludeks ja seejärel õhukesteks ribadeks ning prae pannil, kuni nad on krõbedad. Maitsesta rosmariini ja soolaga.
  • Puhasta porgandid ja riivi pannile ning prae 2 minutit. Maitsesta soolaga.
  • Haki sibul ja münt ning lisa salatikaussi. Lisa ka praetud peet ja porgand.
  • Viimasena sega salatisse tükkideks lõigatud või rebutud lõhe koos röstitud seemnetega.
  • Kastme valmistamiseks sega kausis hakitud küüslaauk, äädikas, hakitu sibul, apelsinikoor, piim ning maitse järgi sool ja pipar. Kalla segu salatile.