Koostisosad: Kate:
400 g mandlijahu 250g Türgi jogurtit4 spl mooniseemneid 2 spl agaavi/vahtra siirupit
1/2 tl soola 1 tl vanilliekstrakti
1 spl küpsetuspulbrit
0,5 spl söögisoodat
4 spl kookosrasva
100 ml vahtra/agaavi siirupit
2 laimi
3 muna
300 g mustikaid
Kogus: 1 koogivorm, 12 tk
Valmistamine:
- Sega mandlijahu, mooniseemned, sool, küpsetuspulber ja söögisooda suures kausis.
- Kuumuta kookosrasv ning sega see kokku siirupi ja poolteisest laimist pigistatud mahlaga. Pool laimi jäta katte jaoks.
- Klopi munad ning lisa neile mustikad. Mustikad võivad olla ka külmutatud.
- Võita koogivorm ning kalla segu vormi.
- Küpseta ahjus 180 kraadi juures 50 minutit.
- Samal ajal sega kokku Türgi jogurt, siirup, vanilliekstrakt ning pigista sisse laimimahla.
- Võta kook ahjust välja, kalla segu koogile ning küpseta veel viis minutit.
- Serveerimiseks puista peale värskeid mustikaid.