Mustika-mandlijahu kook


Koostisosad:                                      Kate:

400 g mandlijahu                                          250g Türgi jogurtit
4 spl mooniseemneid                                     2 spl agaavi/vahtra siirupit
1/2 tl soola                                                     1 tl vanilliekstrakti
1 spl küpsetuspulbrit
0,5 spl söögisoodat
4 spl kookosrasva
100 ml vahtra/agaavi siirupit
2 laimi
3 muna
300 g mustikaid

Kogus: 1 koogivorm, 12 tk

Valmistamine:

  • Sega mandlijahu, mooniseemned, sool, küpsetuspulber ja söögisooda suures kausis.
  • Kuumuta kookosrasv ning sega see kokku siirupi ja poolteisest laimist pigistatud mahlaga. Pool laimi jäta katte jaoks.
  • Klopi munad ning lisa neile mustikad. Mustikad võivad olla ka külmutatud.
  • Võita koogivorm ning kalla segu vormi.
  • Küpseta ahjus 180 kraadi juures 50 minutit.
  • Samal ajal sega kokku Türgi jogurt, siirup, vanilliekstrakt ning pigista sisse laimimahla. 
  • Võta kook ahjust välja, kalla segu koogile ning küpseta veel viis minutit. 
  • Serveerimiseks puista peale värskeid mustikaid.