Kihiline magustoit


Koostisosad:

100g kaerahelbeid
400g maitsestamata toorjuustu
200ml vahukoort
300g maasikaid (ka külmutatud on sobivad)
50g toasooja võid
8 spl suhkrut

Kogus: 3-le


Valmistamine: 


  • Pane ühte kaussi vahukoor, toorjuust, vaniljekaunast eemaldatud seemned ning 2spl suhkrut. Vahusta miksriga, kuni segu on ühtlane ning piisavalt tahke.
  • Sega kaerahelbed, suhkur (3spl) ning või kokku, pane segu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning pruunista eelnevalt 180 kraadi juures kuumutatud ahjus. See võtab umbes 5 minutit, sõltuvalt ahjust. Soovitatav on hoida silm pidevalt peal. 
  • Maasikapüree jaoks on tarvis maasikad koos suhkruga püreestada saumiksri või blenderi abil.
  • Serveeri kihiliselt alustades kreemist, seejärel lisades püree jne. Kaerahelbed on hea kõige peale panna, siis need jäävad mõnusalt krõbedaks.