Kreembrülee


Koostisosad:

5 munakollast
2 tervet muna
500 ml vahukoort
1 vaniljekaun
100 g suhkrut + suhkur põletamiseks

Kogus: 7 tk





Valmistamine:

  • Pane koor ning suhkur potti, puhasta vaniljekaun ning lisa seemned koos kaunaga segule.
  • Kuumuta segu kuni keemiseni ja sega samal ajal suuremas kausis munad, EI VAHUSTA!
  • Kui segu on keema läinud jahuta umbes 5 minutit.
  • Peale 5 minutit pane segu tagasi tulele ning kuumuta kõrgemal temperatuuril kiiresti, kuni segu on potiservaga paralleelne. Vala kuum segu, samal ajal tempokalt segades, munadele.
  • Jätka segamist kuni segu on natukene jahtunud ning sõelu, et kätte saada vaniljekaun ja tahenenud munatükid.
  • Soojenda ahi 180 kraadini.
  • Vala segu vormidesse.
  • Võta suur kõrgemate servadega ahjuvorm, vooderda köögirätikuga ning aseta vormid anumasse. (Köögirätikuga vooderdamine ei lase magustoidu põhjal liigselt ära küpseda)
  • Pane vormid ettevaatlikult ahju ning seejärel kalla vormi keev vesi. Vesi võiks ulatuda poole vormini. Küpseta 40-45 minutit. 
  • Lase jahtuda ning pane magustoit u 2 tunniks külmkappi või 30 minutiks sügavkülma.
  • Seejärel pane iga kreembrülee peale umbes 1,5 tl suhkrut ja aja laiali.
  • Suhkrut saab põletada kas gaasipõletiga või sulatada seda potis kuni suhkur on kuldpruun ja alles siis kreemile valada.
  • Karamelli tahenedes on magustoit serveerimiseks valmis.