Koostisosad:
5 munakollast2 tervet muna
500 ml vahukoort
1 vaniljekaun
100 g suhkrut + suhkur põletamiseks
Kogus: 7 tk
Valmistamine:
- Pane koor ning suhkur potti, puhasta vaniljekaun ning lisa seemned koos kaunaga segule.
- Kuumuta segu kuni keemiseni ja sega samal ajal suuremas kausis munad, EI VAHUSTA!
- Kui segu on keema läinud jahuta umbes 5 minutit.
- Peale 5 minutit pane segu tagasi tulele ning kuumuta kõrgemal temperatuuril kiiresti, kuni segu on potiservaga paralleelne. Vala kuum segu, samal ajal tempokalt segades, munadele.
- Jätka segamist kuni segu on natukene jahtunud ning sõelu, et kätte saada vaniljekaun ja tahenenud munatükid.
- Soojenda ahi 180 kraadini.
- Vala segu vormidesse.
- Võta suur kõrgemate servadega ahjuvorm, vooderda köögirätikuga ning aseta vormid anumasse. (Köögirätikuga vooderdamine ei lase magustoidu põhjal liigselt ära küpseda)
- Pane vormid ettevaatlikult ahju ning seejärel kalla vormi keev vesi. Vesi võiks ulatuda poole vormini. Küpseta 40-45 minutit.
- Lase jahtuda ning pane magustoit u 2 tunniks külmkappi või 30 minutiks sügavkülma.
- Seejärel pane iga kreembrülee peale umbes 1,5 tl suhkrut ja aja laiali.
- Suhkrut saab põletada kas gaasipõletiga või sulatada seda potis kuni suhkur on kuldpruun ja alles siis kreemile valada.
- Karamelli tahenedes on magustoit serveerimiseks valmis.